jejak tetamu

Assalamualaikum.

Salam ukhuwwah buat semua.

Silakan men’copy’ dan paste apa jua entri ini selagi untuk kebaikan demi dakwah ini. Dan saya minta sekali kalian meletakkan link yang asalnya.

Sebuah hadis Rasulullah S.A.W untuk tatapan anda semua.

“Hendaklah salah seorang daripada kamu tidak ada yang bersikap oportunis (tak mempunyai pendirian) yang berkata; saya bersama orang-orang. Jika mereka berbuat baik, saya pun berbuat baik. Dan jika mereka berbuat jelek, maka saya pun berbuat jelek. Akan tetapi, tegarkan dirimu. Jika mereka berbuat baik, maka hendaklah kamu berbuat baik. Dan jika mereka berbuat jelek, maka jauhi perbuatan jelek mereka.”

                                                                                 (Riwayat At-Tirmizi)

Terima kasih kerana sudi menyinggah.

P/S: Sila tinggalkan jejak anda disini, terutamanya jika anda ada blog sendiri (bagi link).

P/S: Sebarang kerjasama boleh diajukan ke emel mylittlepencil@gmail.com.

130 thoughts on “jejak tetamu

  1. salam alaik! :)
    doakan esOk nak exam..huhu
    tp sempat lg usha blog orang, just found ur blog, mcm exaggerated sket =p
    semoga terus thabat dlm jalan ini, daku sentiasa bersama inshaAllah :)
    uhibbuki fillah~

  2. Pensil kecil ~ Salam ziarah dariku ” muharrikdaie’ yang cuba untuk mengerakan hati hati manusia dengan kalam cintanya!

    Kerana cinta logam menjadi emas
    Kerana cinta, yang pahit jadi manis
    Kerana cinta keruh menjadi jernih
    Kerana cinta sengat menjadi madu
    Kerana cinta benci jadi rindu
    ….dan
    Kerana cinta jugalah boleh menjadikan sipensilkecil penulis risalahNya …

    Teruskan menulis dengan jiwa pencinta!

    • Syukran kepada ustaz atas komennya.
      Ana akan teruskan menulis selagi cinta buat-Nya dan dakwah ini ada.
      Kerana sesungguhnya dakwah itu bergerak kerana cinta.
      Dan ana akan pastikan darah cinta itu akan terus mengalir dalam tubuh badan yang bernama pensil kecil ini !

      Kepada ustaz pula, selamat meneruskan penulisan dalam menggerakkan jiwa-jiwa manusia dan mencambahkan buah-buah iman hamba-Nya !

  3. Salam Kak Nadhrah. Rindu nak borak dengan Kak Nadhrah macam dulu. Ini kali pertama saya baca tulisan kak nadhrah dalam my little pencil ni secara serius.. selama ni lalu je.. alhamdulillah, tulisan-tulisan akak saya suka baca.. santai tapi penuh makna.Saya tunggu untuk posts2 seterusnya. Singgah di blog saya juga ya!

    Sayang.. tak boleh follow macam blogspot!

  4. salam ziarah kembali..
    syukran ya sudi ziarah,,segan lak..
    blog nti hebat!!
    salam ukhwah..=)

    moga terus tsabit di jalan-Nya

    • waalaikumussalam…..kehebatan yang sebenar bukan boleh disukat melalui penulisannya sahaja, malah kehebatan yang sebenar adalah apabila kita kuat dan gagah dalam tarbiyah-Nya…

      salam ukhuwwah fillah abadan abada….kepada anti juga…moga terus tsabat di jalan-Nya

    • afwan ya ukhti…ana juga masih baru dalam menulis….blog anti lagi menarik ana fikir…insyaAllah, sama2 kita saling membantu antara satu sama yang lain….

      salam ukhuwwah fillah abadan abada~

    • insyaAllah…ana pun suka juga lagu benammi….nanti ade mase share lah dgn ana ye…syg anti fillah juga~…. dan kepada enti teruslah tsabat meskipun apa jua mehnah yg dtg…

  5. Assalamu’alaikum wbt,

    Salam ta’aruf dan Salam ukhuwahfillah :-)
    Moga tinta ini diberi sebaik-baik ganjaran disisiNya, insya’ALLAH….ameen
    syukran, barakallahu fiik :-)

  6. Assalamualaikum Warahmatullah..

    Salam jejak daripada saye yang baru berjinak-jinak dalam jalan ini.
    Terima kasih atas kata-kata yg byk menaikkan semangat ^^

    Teruskan menulis, semoga Allah reda :)

    • selamat dtg juga kpd ukhti ke blog ana yg xseberapa ini.jzkk atas pujian yg diberikan.akan ana jadikan sbg kata perangsang.

      Ukhtiku fillah,
      Ana doakan smg ukhti terus tsabat.
      Enjoy jalan ini dgn rasa cinta

  7. dulu dkt Amru boleh la jenguk2 anti buat apa dkt bilik..

    skrg ana bole jenguk anti dkt sini je.
    Moga sentiasa menulis dgn Hammasah..

    *ehem, ade org haibat follow blog dia. Take advantage utk menulis yg meyentuh hati manusia~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s